Vruchtbaarheidsbehandelingen
Vergoedingen voorUw vergoeding en voorwaarden
Deze vergoedingen gelden als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.
Hoeveel krijgt u vergoed?
Heeft u een aanvullende verzekering?
Selecteer uw verzekeringU vindt uw aanvullende verzekering op:
- Uw polisblad
- In MijnZZ
Wat valt onder de vergoeding voor vruchtbaarheidsbehandelingen?
Vanuit de basisverzekering is er vergoeding voor vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF en ICSI.
Zwanger worden is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als het na een jaar proberen niet is gelukt om op de natuurlijke manier zwanger te worden, kunt u een afspraak maken bij de gynaecoloog in een ziekenhuis of kliniek . Hier wordt onderzocht wat de mogelijke oorzaak is voor het uitblijven van een zwangerschap en bespreekt de gynaecoloog de behandelmogelijkheden voor het vervullen van jullie kinderwens.
De gynaecoloog bepaalt hoe vaak deze behandeling wordt gedaan. De landelijke richtlijn is 3 tot 6 behandelingen. Als deze behandelingen niet leiden tot een doorgaande zwangerschap, kan worden gestart met IVF. De gynaecoloog stelt vast of IVF passend is in jullie situatie.
Er is vergoeding voor de eerste 3 IVF of ICSI behandelingen. Er is opnieuw recht op de eerste 3 IVF of ICSI behandelingen als er sprake is van een miskraam na een zwangerschap van minimaal 10 weken vanaf het moment van de eicelpunctie. Een geslaagde eicelpunctie telt mee als één IVF of ICSI behandeling of poging. We kijken niet naar het aantal keren dat een embryoterugplaatsing wordt gedaan. Ook na een volledig voldragen zwangerschap ontstaat er opnieuw recht op 3 pogingen indien er opnieuw een kinderwens is die niet op natuurlijke wijze tot stand kan komen.
Wat wordt niet vergoed?
- de eigen bijdrage van sommige geneesmiddelen die binnen het traject nodig zijn
- vruchtbaarheidsbehandelingen zonder medische indicatie wanneer het gaat om een vrouw zonder mannelijke partner of een vrouw met een mannelijke partner die als vrouw is geboren. Mogelijk is er vergoeding via de Subsidieregeling Kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID).
- kosten voor donorzaad
U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts
Heeft u een verwijzing voor een vruchtbaarheidsbehandeling in het buitenland? Dan heeft u vooraf toestemming van Zorg en Zekerheid nodig.
Voorwaarde
De behandeling moet worden gestart vóór de 43e verjaardag van de vrouw.
Uitgebreide informatie over vruchtbaarheidsonderzoek en vruchtbaarheidsbehandelingen vindt u op de website van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.
U kunt naar een gecontracteerd ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum
Gecontracteerde zorgverlener vinden
U ontvangt meestal een lagere vergoeding als u een niet gecontracteerde zorgverlener bezoekt.
Zorg Gemak Polis | Vergoeding van maximaal 70% van het in de markt gebruikelijke tarief Vruchtbaarheidsbehandelingen vallen onder uw eigen risico |
---|---|
Zorg Zeker Polis | Vergoeding van maximaal 80% van het in de markt gebruikelijke tarief Vruchtbaarheidsbehandelingen vallen onder uw eigen risico |
Zorg Vrij Polis | Maximaal 100% Vruchtbaarheidsbehandelingen vallen onder uw eigen risico |
Heeft u een aanvullende verzekering? | U vindt uw aanvullende verzekering op
|
Heeft u de informatie gevonden die u zocht?
Bedankt voor uw feedback!
Er is een fout opgetreden. Wilt u het later nogmaals proberen.
Welke informatie verwachtte u hier te vinden? Laat het ons hieronder weten, zodat wij de informatie kunnen verbeteren. Let op: heeft u een persoonlijke vraag? Stuur ons dan een e-mail.
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. De polisvoorwaarden en reglementen zijn echter bepalend voor uw vergoeding.