Anticonceptie tot 21 jaar
Vergoedingen voorUw vergoeding en voorwaarden
Deze vergoedingen gelden als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.
Hoeveel krijgt u vergoed?
Basisverzekering
Maximaal 100% vergoeding
Soms betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De apotheek kan u over de hoogte van de eigen bijdrage informeren.
In het GVS zijn wettelijke maximum bedragen vastgesteld voor de vergoeding van anticonceptiva. Het bedrag dat over blijft is uw eigen bijdrage.
Anticonceptie tot 21 jaar valt niet onder uw eigen risico. Het plaatsen van een spiraal door een verloskundige valt wel onder het eigen risico.
Heeft u een aanvullende verzekering?
Selecteer uw verzekeringU vindt uw aanvullende verzekering op:
- Uw polisblad
- In MijnZZ
Wat valt onder anticonceptie tot 21 jaar?
Vanuit de basisverzekering is er vergoeding voor:
- de pil
- de prikpil
- het pessarium
- het hormoonstaafje (Implanon)
- een vaginale ring
- de anticonceptiepleister
- het koperspiraal
- het hormoonspiraal
Let op: Voor anticonceptiemiddelen geldt het voorkeursbeleid. Wilt u weten welke anticonceptie volgens het voorkeursbeleid wordt vergoed? Vraag uw huisarts of medisch specialist dan naar de werkzame stof. Deze kunt u daarna opzoeken in de lijst met voorkeursgeneesmiddelen in het Reglement farmaceutische zorg.
U heeft een recept nodig
U heeft een recept nodig van uw huisarts of medisch specialist.
U kunt naar een gecontracteerde apotheek
Gecontracteerde apotheek vinden
Zorg Gemak Polis | Maximaal 70% vergoeding van het in de markt gebruikelijke tarief, Soms betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De apotheek kan u over de hoogte van de eigen bijdrage informeren. In het GVS zijn wettelijke maximum bedragen vastgesteld voor de vergoeding van anticonceptiva. Het bedrag dat over blijft is uw eigen bijdrage. Anticonceptie tot 21 jaar valt niet onder uw eigen risico. Het plaatsen van een spiraal door een verloskundige valt wel onder het eigen risico. |
---|---|
Zorg Zeker Polis | Maximaal 80% vergoeding van het in de markt gebruikelijke tarief, Soms betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De apotheek kan u over de hoogte van de eigen bijdrage informeren. In het GVS zijn wettelijke maximum bedragen vastgesteld voor de vergoeding van anticonceptiva. Het bedrag dat over blijft is uw eigen bijdrage. Anticonceptie tot 21 jaar valt niet onder uw eigen risico. Het plaatsen van een spiraal door een verloskundige valt wel onder het eigen risico. |
Zorg Vrij Polis | Maximaal 100% vergoeding van het in de markt gebruikelijke tarief, Soms betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De apotheek kan u over de hoogte van de eigen bijdrage informeren. In het GVS zijn wettelijke maximum bedragen vastgesteld voor de vergoeding van anticonceptiva. Het bedrag dat over blijft is uw eigen bijdrage. Anticonceptie tot 21 jaar valt niet onder uw eigen risico. Het plaatsen van een spiraal door een verloskundige valt wel onder het eigen risico. |
Heeft u een aanvullende verzekering? | U vindt uw aanvullende verzekering op
|
Informatie over onderstaande zorg vindt u op een andere pagina:
Anticonceptiva vanaf 21 jaar Anticonceptie geplaatst in een ziekenhuis (valt onder het eigen risico)
Heeft u de informatie gevonden die u zocht?
Bedankt voor uw feedback!
Er is een fout opgetreden. Wilt u het later nogmaals proberen.
Welke informatie verwachtte u hier te vinden? Laat het ons hieronder weten, zodat wij de informatie kunnen verbeteren. Let op: heeft u een persoonlijke vraag? Stuur ons dan een e-mail.
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. De polisvoorwaarden en reglementen zijn echter bepalend voor uw vergoeding.